Zondagsschool Samuel

De Hervormde zondagsschool “Samuel” werd opgericht in 1902 en bestaat dus al bijna 115 jaar! Er is zondagsschool voor de kinderen van de basisschoolgroepen 1 t/m 5. Zij gaan in de morgendienst, na het zingen van het kinderlied, naar gebouw Salem. De kinderen komen voor het slotlied en de zegen weer terug in de kerk. Voor de kinderen van basisschoolgroepen 1, 2 en 3 is er in principe elke week zondagsschool, dus ook in de zomermaanden. De kinderen van groep 4 en 5 blijven iedere eerste zondag van de maand in de kerk. Zo kunnen ze langzaam  wennen aan het bijwonen van een hele kerkdienst. Op tweede kerstdag houdt de zondagsschool traditiegetrouw het kinderkerstfeest in de kerk.

Meisjesclub Desiree

De meisjesclub werd opgericht in 1962. Iedere maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur is er een gezellige clubavond op de achterzolder in Salem. Er wordt gesproken over Bijbelverhalen, er worden spellen gedaan en er wordt  geknutseld. Ook is er af en toe een leuk uitje.

Jongensclub Benjamin

Sinds september 1988 is er in Asperen een club voor de jongens van groep 5 t/m 8 van de basisschool. De clubavond wordt om de week op de dinsdag van 18.45 tot 20.15 uur gehouden in Salem. Er wordt een bijbelthema besproken, een spel gedaan  geknutseld, film gekeken en ook wordt er wel eens een excursie gehouden.

Kinderkoor

Voor bijzondere erediensten rond bijvoorbeeld Kerst en Pasen, wordt er een kinderkoor gevormd wat een aantal weken van te voren gaat oefenen. Het is dan erg gezellig en leuk om samen mooie liedjes te zingen.

VakantieBijbelweek

De vakantieBijbelweek is een activiteit voor kinderen van 4 t/m 9 jaar en voor de tieners. De vakantieBijbelweek vindt meestal plaats in de herfstvakantie. Voor de kinderen zijn er drie ochtenden en voor de tieners drie avonden. Tijdens de vakantieBijbelweek geven we de basis van het evangelie mee aan de kinderen en jongeren d.m.v. zingen, Bijbelverhalen, knutselen en spellen. Op de laatste ochtend voor de kinderen wordt er een christelijke theatergroep uitgenodigd.